Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Kattints a képre a teljes mérethez!

ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK

Teljes név:Robyn Rihanna Fenty
Született:1988.február 20.
Születési hely:Barbados,St. Michael
Nemzetiség:Guyanai                                                                                                            
Családja:Anyja guyanai,apja barbadosi,van két öccse.
17 éves volt,amikor szerződést kötött Jay-Z-vel.

http://i.realone.com/assets/rn/img/5/5/8/9/7489855.jpg     Rihanna és Jay-Z

 

Robyn Rihanna Fenty 1988. február 18-án született St. Michael Barbados szigetén. Anyja guyanai, apja pedig bajani. Van két öccse: Rorrey 9, Rajadés pedig 15 éves. Énekesi karrierje előtt pszichológus szeretett volna lenni.  2005-ben indult karrierje. Az akkor még 17 éves énekesnőre először Jay-Z figyelt fel, aki azonnal lemezszerződést ajánlott neki. Bekerült a top40-be, majd a top10-be is a Pon de Replay c. első dalával. Akkoriban ezt a számot töltötték le a legtöbben az interneten. 2005 nyár végén jelent meg első nagylemeze Music of the Sun címmel, amiből alig egy hónap alatt közel 69,000 darabot adtak el. Ősszel forgatták az If It's Lovin' That You Want c. dalhoz a klipet. Év végére már Ausztráliában is ismerték a nevét leginkább a Pon de Replay száma miatt, mindenütt ő az első.2006 januárjában a Music Of The Sun című albuma aranylemez lett, a Pon de Replay c. kislemeze pedig kétszeres platina. Egy hónappal később már az S.O.S.-szel sújtotta a top40 később a top10-et is. Idén áprilisban jelent meg második albuma a Girl Like Me. Nyáron az Unfaithful c. dallal került be a top40-be, nemrég pedig a We Ride c. számmal ostromolja a slágerlistákat.A barbadoszi szépség a zene világán kívül, szépségével a ruhaipart is elbűvölte. Az énekesnőre időközben a Nike és JC Penny is felfigyelt. A Nike az S.O.S. című új kislemezdalt választotta a tánc inspirálta új termékének bevezetésére. Valamint mostantól ő szerepel a JP Penny ruházati lánc fiataloknak tervezett kollekció kampányában is.2007.júniusától a Covergirl márka arca lesz, az USA egyik legnagyobb szépségipari cégének.

Magasság:179cm  

Legjobb barátnője:Melissa

Kutyusa:Marley

Mindig nála van:a telefonja

Nem szereti a :tiszteletlen embereket

Szerepel a:Hajrá csajok:Mindent bele c. filmben

Cigi:Soha nem,cigizett és nem is fog

Drog:A szó hallatára is rosszul van!!!   

Sulija:Combermere High School


Röviden:

Név:Robyn Rihanna Fenty

Becenév:Riri

Született:1988.február 20.

Születési hely:
St.Michael Barbados szigetén (Karib-szigetek)

Magassága:173.cm

Legjobb barátai:Melissa and Leandra

Lakóhelye:Stamford, New York

Állatai:a kutyája Marley és egy teknős

Hobby:vásárlás

Mindig magánál tartja a telefonját.

Testvérei: Rorrey és Rajad

Szülei:Ronald és Monica

A középiskolában a gimi szépének választották, és
egy tehetségkutatót is nyert Mariah Carey Hero,című számával.

Példaképei:Beyoncé mellett Mariah Carey és Alicia Keys

Kedvenc színe: zöld

Kedvenc filmje:"Napoleon Dynamite"

Kedvenc édesség: csokifagyi vagy sajttorta

Kedvenc színésznő: Jessica Alba és Halle Berry

Kedvenc színész: Terrence Howard és Denzel Washington

még több......

Rihanna életrajza

 

Robyn Rihanna Fenty 1988. február 18-án született St. Michael Barbados szigetén. Anyja guyanai, apja pedig bajani. Van két öccse: Rorrey 9, Rajad és pedig 15 éves. Énekesi karrierje előtt pszichológus szeretett volna lenni.

2005-ben indult karrierje. Az akkor még 17 éves énekesnőre először Jay-Z figyelt fel, aki azonnal lemezszerződést ajánlott neki. Bekerült a top40-be, majd a top10-be is a Pon de Replay c. első dalával. Akkoriban ezt a számot töltötték le a legtöbben az interneten. 2005 nyár végén jelent meg első nagylemeze Music of the Sun címmel, amiből alig egy hónap alatt közel 69,000 darabot adtak el. Ősszel forgatták az If It's Lovin' That You Want c. dalhoz a klipet. Év végére már Ausztráliában is ismerték a nevét leginkább a Pon de Replay száma miatt, mindenütt ő az első.

 

2006 januárjában a Music Of The Sun című albuma aranylemez lett, a Pon de Replay c. kislemeze pedig kétszeres platina. Egy hónappal később már az S.O.S.-szel sújtotta a top40 később a top10-et is. Idén áprilisban jelent meg második albuma a Girl Like Me. Nyáron az Unfaithful c. dallal került be a top40-be, jelenleg pedig a We Ride c. számmal ostromolja a slágerlistákat.

A barbadoszi szépség a zene világán kívül, szépségével a ruhaipart is elbűvölte. Az énekesnőre időközben a Nike és JC Penny is felfigyelt. A Nike az S.O.S. című új kislemezdalt választotta a tánc inspirálta új termékének bevezetésére. Valamint mostantól ő szerepel a JP Penny ruházati lánc fiataloknak tervezett kollekció kampányában is.